Traseu Murghiol – Plaja Perișor - Perla Mării Negre

Descriere traseu

Dacă îți dorești să ajungi într-un loc cu totul sălbatic, liniștit, departe de agitația unei plaje de pe litoralul românesc, atunci Plaja Perișor este un loc cheie care merită vizitat. Dar de ce este atât de special? Mai special decât Gura Portiței?

Plaja Perișor este înconjurată de zone strict protejate, neatinse de om, unde habitatul se păstrază în condiții nemodificate. Iar traseele către Perișor nu sunt omolagate oficial și nu se găsește vreo referire la acest loc pe site-ul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării. Prin urmare, ca să ajungi aici ai nevoie de un ghid bun, căci numai localnicii știu canalele prin care poți ajunge la Plaja Perișor. Ghidul nostru știe să te conducă spre acest loc de vis. Și astfel vei vedea și o mare parte din Delta Dunării, cu bogăția ei de neuitat. Deci vei avea parte de mare și Deltă pe un sigur traseu.

Când ajungi pe Plaja Perișoru nu ai cum să nu observi farmecul autentic pe care îl are. Te minunezi cum forța divină a creionat acest colț de rai de care păsările se bucură în voie. Dacă alegi acest loc special, înseamnă că ești unul dintre oamenii care apreciază natura sălbatică, forța ei și minunile pe care le creează. Atmosfera este amețitoare. Fâșia acesta îngustă de pământ are un aer exotic asemănător unei plaje din Caraibe sau Grecia, doar că plaja Perișoru este amenajată total de Mama Natură.

Intrarea în apă este surprinzător de lină și poți merge peste 50 de metri în larg pentru a ajunge la adâncimea staturii unui om. Nu sunt gropi sau stânci, vei simți doar un nisip foarte fin sub tălpi. Te vei scălda într-o apă curată și limpede, iar apoi copacii de la mal îți vor ține umbră. Vei putea vedea o varietate de păsări, având în vedere că în jur sunt doar arii strict protejate, neatinse de om.

Cred că deja ți-ai imaginat cum va arăta această călătorie. Dar vino să vezi cu ochii tăi și să ai parte de un concediu cu totul deosebit!