fbpx

Traseu 6 lacuri - Labirinturile și lacurile asunse

Traseu: Portul Murighiol, Brațul vechi Sf. Gheorghe, satul Uzlina, canal Uzlina, Lacul Uzlina, Lacul Cabluata, Lacul Clisciova, Lacul Durnoleapca, Lac Isăcel, Lac Isac și retur
Durata: 2 h 30'
Pret: 100 lei/pers

Descriere traseu

Murghiol este cea mai apropiată poartă de intrare spre inima Deltei. Cel mai mare avantaj este că poți ajunge aici cu mașina foarte ușor. Chiar din portul Murghiol dăm startul călătoriei noastre. Alături de ghidul noastru îți propunem să descoperi grădinile Deltei, pline de mister și încântare.

Străbatem brațul vechi Sf. Gheorghe și intrăm încet într-o stare deosebită pe care doar Delta ne-o oferă. Peisajul deltaic te îndeamnă să te reconectezi cu natura și să îți purifici mintea și trupul. Te înviorează imediat cel mai curat aer după care toți tânjim atât de mult. Liniștea de aici înseamnă vindecare și deconectare de la o lume plină de agitație.

Traversăm canalul Uzlina, ca pe o potecă îngustă ce duce către o mare grădină. De data aceasta o grădină de ape – Lacul Uzlina. Printre lanuri de stuf, lanuri de nuferi albi și galbeni, pe crengi, pe plauri, începi să zărești păsări de toate culorile, unele mai zburdalnice, altele elegante și pline de grandoare.

Acum știi că a fost o idee foarte bună să alegi călătoria prin grădinile Deltei. Un adevărat paradis cu peste 331 de specii de păsări dintre care 9 specii sunt declarate monumente ale naturii, printre care Gâsca cu gât roșu și Pelicanul creț. Prin urmare aici poți avea parte de bune sesiuni de birdwatching. Fiecare lac pe care urmează să îl admiri, este o adevărată scenă pe care vezi cel mai frumos spectacol al naturii, cu ritualurile ei și poveștile fiecărei făpturi.

Pe acest traseu vei descoperi lacurile ascunse și labirinturile de ape, toate fac parte din grădinile Deltei – locuri pe care nu le vei uita niciodată.

Te așteptăm în această călătorie. Ești pregătit?