fbpx

Traseu Caraorman - Pădurea Neagră din deltă

Traseu: Murghiol - Caraorman
Durata: Plecare între orele 9:00 – 10:00 dimineața. Întoarcere în jurul orei 16:30
Pret: 150 lei/pers *Masa și vizitarea pădurii se plătesc separat.

Descriere traseu

Caraorman este o așezare chiar în mijlocul Deltei Dunării. Iar în limba turcă înseamnă Pădurea Neagră. Întâmplător sau nu, Dunărea izvorăște din Munții Pădurea Neagră. Astfel călătoria aventuroasă a Dunării prin continentul european își găsește simetria atât de elegant, chiar prin această denumire pe care Caraorman o poartă.

Grindul Caraorman, unde se găsește pădurea și satul cu același nume, a făcut parte din cordonul care bloca golful Tulcea acum 8000 de ani. În timp, acest cordon de nisip și aluviuni s-a despărțit în doua mari grinduri: Caraorman și Letea. De aceea, Caraorman și Letea au multe în comun în privința florei și faunei, dar există și numeroase diferențe. Prin urmare, dacă nu ai mult timp la dispoziție pentru o excursie de o zi spre Letea, atunci traseul propus de noi către Caraorman atinge puncte de interes care sigur îți vor stârni curiozitatea.

Pe drumul către Pădurea Neagră din inima Deltei Dunării, vezi cele mai exotice locuri care există la noi în țară. Ghidul nostru știe colțurile cele mai spectaculoase, astfel toată călătoria spre Caraorman va fi o adevărată delectare. Ajunși acolo, casele de lipoveni și haholi sunt bine conservate și iată că pășești pe ulițele unui sat tradițional din Deltă. Te vei simți integrat într-o comunitate simplă și primitoare.

Dacă vii cu familia, copii sigur vor fi încântați de atmosfera de safari atunci când porniți cu mașina prin pădurea Caraorman. Aici ești uimit cum peisajul alternează între deșert cu dune de nisip și pădure subtropicală cu liane, viță de vie sălbatică și tot felul de plante pe care nu le-ai mai văzut niciodată. Dacă vii primăvara ai ocazia să vezi chiar și orihdee sălbatice. Însă punctul principal este stejarul îngenunchiat, bătrân de aprox. 400 de ani. O întreagă pădure de stejari care cresc din nisip este un lucru total neobișnuit. Arborii își unesc coroanele și creează adevărate tuneluri de verdeață. Dacă ești atent poți zări Vulturul Codalb sau Ciocănitoarea neagră. Aici descoperi o altă lume, din care rămâi cu cele mai vii amintiri.

La întoarcerea în sat, ai ocazia să guști din specialități gustoase preparate chiar de localnici. Storgeac specific haholilor sau gustări din crap și caras cum doar lipovenii știu să gătească. Cu adevărat o călătorie pentru toate simțurile.

Nu mai aștepta! Vino să descoperi Pădurea Neagră din Delta Dunării.