fbpx

Traseu 8 lacuri - Pe urmele vechilor pirați

Traseu: Portul Murighiol, Brațul vechi Sf. Gheorghe, satul Uzlina, canal Uzlina, Lacul Uzlina, Lacul Cabluata, Lacul Clisciova, Japșa Vostojnaia, Lacul Durnoleapca, Lac Isăcel, canal Isac 1, canal Litcov, Lac Potcoava, Lac Gorgova, canal Gorgova, canal Filat, Brațul vechi Sf. Gheorghe, Murighiol *Returul îl vom face pe un traseu diferit
Durata: 3 h 30'
Pret: 120 lei/pers

Descriere traseu

Înainte să pornim, avem o întrebare: Când ai văzut ultima dată Marea Barieră de Corali din Australia sau insulele Galapagos din Ecuador? Nu știu dacă ai avut ocazia unor astfel de călătorii atât de îndepărtate. Însă acum pe traseul celor 8 lacuri, poți vedea un paradis înfrățit cu aceste locuri. Totul atât de aproape de tine. Este o șansă extraordinară! Biodiversitatea din Delta Dunării este apropiată de cea a Marii Bariere de Corali din Australia și Insulele Galapagos. Sursele zic că Delta Dunării se plasează pe locul 3 cu peste 5000 de specii de plante și animale identificate până acum. Ai ocazia să vezi multe dintre cele mai exotice păsări de la noi din țară, plante de care nu știai că există, animale sălbatice și o diversitate de pești.

Iar traseul celor 8 lacuri, numit de noi - Pe urmele vechilor pirați - te invită tot mai adânc în inima Deltei. Această bogată diversitate a Deltei se suprapune peste ruta vechilor pirați, acolo unde poveștile spun că și-au făcut ascunzătorile. Poate te întrebi ce căutau pirații în Deltă. Nu erau doar pe mare? Ba da. Acțiunea se desfășura pe mare, însă prada se ascundea cel mai bine în Deltă. Cu stufărișul ei des, mlaștini, ape care cresc sau scad în funcție de anotimp și care fac să dispară sau să apară pâmânturi noi, Delta Dunării era pe atunci o bună ascunzătoare.

Iar acolo unde își ascund pirații comorile, Delta își ascunde bogăția. De aceea, salba de lacuri pe care o vizităm oferă cele mai bune sesiuni de birdwatching. Iar pe cel mai lung canal al Dunării - canalul Litcov - poți vedea colibele tradiționale pescărești. Ai ocazia să vezi modul de viață al pescarilor tradiționali, să furi în trecere din meșteșugul lor și să te întrebi de ce au ales tocmai canalul Litcov. Pentru locurile strategice de pescuit? Sau pentru misteriosul drum de piatră ascuns sub ape în apropiere de lacul Gorgova?

Sunt atâtea legende care învăluie călătoria noastră în mister. Vei afla mai multe de la ghidul nostru. Cert este că vei avea parte de un adevărat safari, dar fără crocodili. Aceasta e darul Deltei. Ne putem bucura de frumusețile naturii fără să fim în pericol, așa cum s-ar întâmpla în Delta Amazonului, spre exemplu.

Surpriza acestui traseu este labirintul de nuferi de pe lacul Potcoava, dar și întoarcerea spre casă. Ne vom întoarce pe alt traseu, astfel, vei avea ocazia să descoperi… Dar mai bine te lăsăm pe tine să continui povestea.

Vino cu noi în barcă. Te așteptăm.