Ne îmbarcăm în portul Murghiol și pornim în călătoria noastră care durează fix cât un film bun. Doar că de data această toate simțurile îți vor fi încântate. Iar protagoniștii principali, lebedele și egretele, te așteaptă cu cele mai grațioase dansuri. Însă până să le vezi, trecem prin brațul vechi Sf. Gheorghe, care te pregătește să intri în atmosfera Deltei.
Cu fiecare salcie lăsată în spate, lași gândurile la o parte și trăiești prezentul. Curând ne facem intrarea pe lacul Uzlina. După canalul îngust ce l-am lăsat în urmă, întinderea lacului pare surprinzătoare. Se simte un aer răcoros și proaspăt. Doar o fâșie de verdeață se vede la orizont de jur împrejur. Cerul se reflectă pe luciul apei și îți dă impresia că lacul se unește cu albastrul din văzduh.
Uzlina este un lac iubit de pescarii de știucă, dar în povestea nostră el are alt rol. Este poarta de intrare către lacurile necunoscute. Alături de ghidul nostru intri pe canalele înguste strejuite de stuf și papură. Adevărate păduri prin care, dacă ești norocos, poți întrezări cuiburi de păsări sau rațe sălbatice cu boboci în șir indian după ele. Astfel, trecem pe lacul Cabluata, unul din lacurile puțin cunoscute. Aici poți vedea colonii de lebede, dacă ești norocos. Albul lor pur fac contrast cu verdele crud al stufului. Aceasta este eleganța și bogăția Deltei.
Lăsăm lacul Cabluata în spate și intrăm iar pe un coridor îngust, pe care poți zări buchete mari de nuferi care se îmbrățișează unii pe alții. Lacul Clisciova, izolat, dar de o frumusețe aparte, nu își regăsește numele în hărți. Se spune că numele lacurilor provine de la numele pescarilor care știau toate secretele acestor ape. Ultimul loc pe care îl vizităm este Japșa Vostojnaia. Surprinși de aceste frumuseți ascunse și izolate, ne întoarcem spre casă cu zâmbetul pe buze și energia naturii în suflet.
Vino cu noi și scrie-ți tu povestea călătoriei spre lacurile ascunse!
Este obligatorie achiziționarea
unui permis de acces pentru a
vizita Delta Dunării.
Mai multe informații here
#FC4F4F