Traseu 4 lacuri – Labirintul de ape

Descriere traseu

Călătoria noastră începe chiar din portul Murghiol, pitoresc și apropiat de inima Deltei. De aici, pornim pe Brațul vechi Sf. Gheorghe care ne aduce treptat starea de bine din Deltă. Curând zărim satul Uzlina. Izvoarele istorice arată că satul Uzlina a fost timp de 200 de ani o comunitate prosperă de pescari lipoveni care se îndeletniceau cu pescuitul și creșterea animalelor. Este ultima așezare omenească înainte să explorăm imperiul de ape. Numele satului este de proveniență slavă și înseamnă nod, fiindcă se află la răscruce de drumuri acvatice.

Traversăm canalul Uzlina, ca pe o potecă îngustă ce duce către o poiană. De data aceasta o poiană de ape – Lacul Uzlina. Te uiți în depărtate și zărești firul verde de stuf care înconjoară lacul ca un inel. Aerul curat și mirosul proaspăt ne revigorează simțurile. Vedem un coridor îngust de nuferi care duce spre lacul Durnoleapca și pornim spre aceste labirinturi de ape. Un adevărat safari.

Nuferi galbeni și albi, libelule în mii de culori, broaște și brotaci, toate au rolul lor în aceste locuri neatinse de prea multe priviri. De aceea când vii în Deltă te simți special. Fiindcă Delta îți face daruri mii și mii în fiecare clipă. Clipești puțin și vezi un Kingfisher zburdalnic pe o creangă sau un stârc în fracul lui cenușiu cum își face dansul de cavaler. Uite! Un cufundar tocmai face ce știe el mai bine: scufundări după pește.

Fiecare lac din labirint te invită către un spectacol al faunei și florei. Totul ți se dezvăluie fără limite. Datorită interzicerii vânătorii din ultimii ani, păsările sunt nestingherite de prezența omului. Astfel vei fi surprins de cele mai încântătoare ritualuri ale naturii. La final plecăm către casă relaxați și plini de entuziasm. Avem povești de spus și amintiri minunate.

Hai cu noi în barcă să descoperim labirinturile deltei împreună!